Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/aam.dk/stressterapi/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Dann Sommer - Stressbehandler interview - Læs mere

dann-sommer.dk – Dann Sommer

1.Kan du fortælle os kort om dig selv?

Hejsa ! Mit navn er Dann Sommer – og, ja … – dét hedder jeg faktisk … ! ;-)
Igennem de seneste 15 år har jeg udforsket et utal af metoder og veje der skaber positiv forandring for mennesker. Både af ren nysgerrighed – og for at opbygge den fornødne kompetence, indsigt og situations-fornemmelse, der kræves for at kunne tilføre andre mennesker noget positivt – både i deres tilværelse og i deres arbejdsliv.
Alt sammen afprøvet på egen krop og sjæl med stor nysgerrighed og appetit. Specielt med nysgerrigheden på : Hvad er netop dét, der skaber troen på det mulige – og motiverer til forandring … ? – og, så man slet ikke kan lade være … !

Læs også mere herom på: www.dann-sommer.dk

2.Hvilken uddannelse/erfaring har du og hvilke behandlingsformer tilbyder du?

I mit arbejde gør jeg brug af de mest effektive metoder og de mest virkningsfulde værktøjer. Et udvalg af netop de metoder og værktøjer jeg igennem årene har erfaret virker, allerbedst. 
Endvidere med et højt og permanent fokus, netop omkring at :
´…Gøre dét der virker … ! ´
- Fordi …
”… Det man fokuserer på – kommer der mere af ! ”

Jeg har en solid og velfunderet baggrund i NLP (NLP Master Practitioner), Avanceret Kommunikation og Forandring, uddannelser i Coaching, Hypnose (Certificeret Hypnoseterapeut), Latter-instruktør, Gestalt-terapi, Eneagram-modellen samt meget andet og har desuden fundet inspiration igennem ekstremsport, improvisations-teater og buddhistisk tankegang og filosofi.
Undervejs i min uddannelse er jeg blevet hjulpet på vej af dygtige folk gennem deltagelse i massevis af kurser med temaer omkring forandring, kommunikation, ledelse og personlig udvikling – i indland såvel som udland, bl.a. Dr. Richard Bandler, Joseph Riggio, Jonathan Altfeld & Anthony Robbins.

3.Hvor længe har du været behandler og hvorfor har du valgt denne branche?

Jeg har arbejdet som Personlig og Professionel Coach med egen praksis siden 2003. Og, samtidig så har jeg også igennem de sidste 10 år oplevet at være en af de personer som mange gerne ´lige ville snakke med …´ – når de syntes der var noget der var lidt vanskeligt i deres tilværelse.

Jeg har valgt at arbejde som personlig og professionel coach, fordi jeg har set, erfaret og oplevet hvorledes mennesker kan forbedre deres muligheder, ganske betydeligt, for at udfolde sig i livet, netop på den måde de drømmer om.

4.Hvad kan du tilbyde?

Ønsker du at beholde dit liv, som det er, nu … ?
- … så er jeg ikke den rette coach, for dig.

Er du mest interesseret udelukkende i snak, samtale og refleksion – uden handling – … så er jeg heller ikke den rette, for dig.

Ønsker du derimod en person, der kan være med til at bane vejen mod dét der er vigtigst, for dig – dine erklærede mål – dine ukendte drømme – din utænkte vision – hurtigere, nemmere, og mere effektivt …

Ja, så vil jeg kunne bidrage med noget af værdi, for dig – med sikkerhed !

Du vil møde en coach der opleves af mange som en person med intensitet, præcision, og en direkte facon på en ganske særlig måde, alt sammen kombineret med en uhøjtidelig og humoristisk stil.

Og, står du måske ovenikøbet på et sted i dit liv, hvor du har usædvanlige og utraditionelle valg bag dig – privat eller professionelt – eller du har usædvanlige og utraditionelle valg foran dig – ja, så er du kommet til den helt rette !

5.Hvad er stress i dine øjne?

Stress er en naturlig, menneskelig reaktion på en vanskelig eller belastende situation.
Langvarig stress er usundt og skadeligt. Langvarig stress påvirker sunde mennesker i alvorlig grad og kan medføre reduceret livskvalitet, reduceret livsudfoldelse, alvorlige sygdomme og svækket helbred

6. Kender du selv til at have stress?

Ja, jeg kender oplevelsen af stress, ganske udemærket – og opsøger tilmed jævnligt situationer af denne art – fordi stress også er tæt forbundet med præstationer og fysisk udfoldelse.
Overbelastning, pga. skadelig stress, har jeg oplevet to gange i mit liv, med 10 års mellemrum. Begge gange hvor jeg har befundet mig i meget vanskelige, længerevarende og belastende livssituationer.

7. Hvorfor synes du, at man skal behandles for stress?

Voksne mennesker vælger selv deres liv. Og, mennesker der ønsker et langt liv, et godt helbred og en sund krop – … har muligheden for at vælge denne vej. Mennesker der ønsker noget andet – … har også muligheden for at vælge.
At vælge behandling, eller ikke – er i min model af verden, et livsvalg, et individuelt valg.

8. Kan du fortælle os en succes oplevelse du har haft i den tid du har været behandler?

Tilfældigt at møde en klient på gaden i Århus, og han kommer over og udbryder : ” … det virker, squ … !” – … et år efter han var til samtale …

9. Hvad kan du lide at lave i din fritid?

Min fritid – når jeg ikke arbejder … – tjah. Så sidder jeg i en havkajak uden telefoner, på en café med udsigt til mennesker og gadeliv, samvær med mennesker der har en positiv vinkel på tilværelsen, ser ´Discovery´-Channel, bruger Internettet – eller sidder og nørkler med Photoshop og skaber plakater, billeder og fotos med idé, sjæl og tanke.

10. Hvilke oplevelser får man, når man besøger dig til en behandling?

Efter samtalen udtrykker mange at de oplever mere ro, større klarhed, mere beslutsomhed, eller mere handlekraft.
 Selve coaching´en foregår gennem en særlig samtaleform – et ´coachsprog´. ´Coachsproget´ skaber bevægelse og forandring i tanken og baner vejen for flere, nye og anderledes måder at tænke og handle på – og måske langt flere, end du havde forestillet dig – indtil nu. 
 I moderne Coaching anvendes samtidig den nyeste viden fra hjerneforskning, motivations-psykologi og viden om menneskers tankemønstre og deres mentale udvikling. Værktøjer og metoder jeg selv anvender i udstrakt grad, netop på dén måde, jeg har erfaret giver det største udbytte og den største effekt.


Dann-sommer.dk /Dann Sommer
Adresse: Chr. Kolds Vej 23
Post nr/by: 8660 Skanderborg
Telefon: 87 64 08 28
E-mail: stressterapi@dann-sommer.dk
Web: www.dann-sommer.dk

Comments are closed.